Anna Mimo|Srdečně zdravím Vás Jitko u nás v neděli na oběd tradice nUmasový vývar s nudlemi pak k tomu masičko v jakémkoliv úpravě nesmí chybět moučník nejlépe štrudl s bio jabličkama z chalupy přeji vám hezký večer fandím vám
frantisek svaricek|DOBRÝ VEČER P.JITKO A POSL.N.L.U NÁS SE O VÍKENDECH VAŘÍ TRADIČNÍ JÍDLA,JAKO JSOU ŘÍZKY SMAŽENÉ,NEBO PŘÍRODNÍ,KACHNY,KUŘATA NA RŮZNÉ ZPŮSOBY,RAŽNIČI,ŠPANĚLSKÝ PTÁČEK,SVÍČKOVÁ,ATD.CO SE U NÁS O VIKENDU JEŠTĚ NEDĚLALO ,TAK TO JE RIZOTO,SLADKÁ RÝŽE,LEČO,ŠULÁNKY A PŘITOM TO MÁM RÁD,TO SE U NÁS DĚLÁ VE VŠEDNÍ DNY,TO SI NATOM POTOM POCHUTNÁM,VČETNĚ BRAMBORÁKŮ.KDYŽ JSME NĚKDE NA VÝLETĚ TAK V RESTÁURACÍCH VYHLEDÁVÁM MOUČNÁ JÍDLA.ZDRAVIM P.JANIČKU Z JIRKOVA,P.MILENKU,P.HANIČKU A HARRYHO,MANŽ.HLOBILOVY,MILUŠKU ZE ŽALHOSTOVIC.ZDRAVÍ FRAntišek ze židlochovic
Jana Jirkov|Hezký večerní čas Vám p. Jitko, a hlavně všem mlsným jazýčkům :) Při tomto tématu jsem si hned vzpomněla na mou oblíbenou píseň od Jiřího Šlitra Co jsem měl dnes k obědu :) Otázka co se bude vařit se u nás probírá skoro den co den a občas to bývá oříšek vymyslet něco, co jsme už dlouho nejedli. U nás v kuchyni to o víkendu funguje tak, že ten slavnostnější oběd vaříme vždy v neděli. Soboty jsou u nás co se týče přípravy jídla takové odlehčenější. Často míváme : Volské oko s bramborem či chlebem, párky s bramborovou kaší nebo čočkou, knedlík s vajíčkem, bramboráky. Velmi často si také děláme topinky s kečupem, sýrem a česnekem. Tento víkend nás čeká pořádná mňamka - palačinky s marmeládou, tvarohem a nutelou. Už se na ně moc těším, protože jsem velká milovnice všeho sladkého! Závěrem zdravím p. Františka do Židlochovic, paní Milenu a Aničku z Miroslavi a všechny posluchače NL.
franz|je mi to šuma fuk, pokud ale mohu mít přání, tak hovězí vývar, těstovina a kousky sýra do této polévky, nesmí chybět mrkev, ostatní již nemusím, ujíždím ale na zelených fazolkách na kyselo s houbami a samozřejmě do toho opět kostky sýru, když maso, tak 1x/měsíc vařené uzené vepřové koleno a k tomu kopec křenu, následně lehnu a jen tak rychle nevstanu, zdraví vás pan franz z chaloupky pod lesem v bílých karpatech
Sylva|Zdravím všechny a dávám na vědomí že o víkendu se nejraději nechávám na oběd pozvat! (dělám si legraci). Teď je víkend pro mě jako každý jiný den, takže si dám na co mám chuť. O Vánocích mi definitivně přestalo chutnat maso a mé tělo řeklo ne i mléčným výrobkům. Ale občas kousek sýra k zelenině přidám, ovšem žádný smažák! Když jsme to rozebírali s kamarádem, prohlásila jsem smutně: Už mi není šedesát! Chechtal se tomu ale já se v šedesáti cítila fakt nejlíp! Dávám se dohromady z psychosomatických neduhů, nepeču, nemůžu cukr, jen trošku medu, žádná pšenice... takže nejradši v pátek i ve svátek různá zelenina a k tomu pár žampionů, z toho polévka nebo si vše i s brambory upeču v remosce. Jako sladkost - borůvky. Když už moc slavnostně, tak k nim nastrouhám najemno jablko a vše smíchám s veganským jogurtem, třeba kokosovým. Čekám po letech návštěvu kamarádky, ta má zase jiná omezení, tak uvidíme.Třeba fazolový guláš... A tady v Brně vyrazíme do Rebia.Tam si naložíme na talíř každá ty své dobroty. Mějte se hezky. Sylva.