Chutě a vůně Slovácka na vrchu Rochus
28. září 2024
Z čeho a jak vařili naši předkové v minulých stoletích? Jak se jednotlivé kuchyně regionálně lišily?
Co tvořilo základ běžných jídel a co bylo považováno za slavnostní pokrm? Jak vypadala slovácká kuchyně a co byly báleše, boží milosti, šumajstry nebo patenty? A jak se jídlo a pokrmy našich předků odrazily v lidových písních?
O tom všem natáčela ve skanzenu na vrchu Rochus u Uherského Hradiště na 10. Slováckém festivalu chutí a vůní Markéta Ševčíková.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
![jak_klara_obratila_na web.jpg jak_klara_obratila_na web.jpg](https://vysocina.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/e267b388c06a96c1b90c7443afcd1a84.jpg?itok=NWANcVy-)
![](https://vysocina.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/94949a2cda8b0e5970dc036a8b74667d.jpg?itok=bfzCOlUT)
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.