České celebrity jsou skromné. Mají své bolístky jako obyčejní lidé

27. srpen 2020

V kulturním světě je jako doma, ví, co diváci žádají, a zná nároky českých hvězd. Jmenuje se Zuzana Herodesová a pracuje ve velkomeziříčském klubu Jupiter.

Naše české celebrity jsou podle Zuzany Herodesové skromní lidé. „Nejsou jako třeba Madona, která vyžaduje i nové prkénko v hotelu na záchodě, kde je ubytovaná,“ řekla Jirkovi Doležalovi v Dobrém dopoledni.

Mají své bolístky

Každá známá osobnost, herec, muzikant, bavič, má také svůj vlastní život, který je podobný životu obyčejného člověka. „Mají své bolístky, své starosti. Jednou u nás byla jedna herečka a říkala mi, že její dcera má strašně vysoké horečky. Byla určitě duchem někde jinde, ale odehrála to naprosto excelentně, měla potlesk vestoje. Nemají to jednoduché, je na ně navázaná spousta dalších lidí.“

Zuzana Herodesová

Být populární má své nesporné výhody, ale také nevýhody. „Seděli jsme třeba s nějakou známou osobností na kafi a šestkrát za tu dobu někdo přijde a chce si udělat selfie. Já bych nechtěla být celebrita.“

Celý rozhovor si poslechněte v přiloženém audiu.

autor: Jirka Doležal
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.