Černé duše na soupiskách, nejproduktivnější hráči odešli. Stav hokeje v Pelhřimově

15. prosinec 2018

Klub Lední medvědi Pelhřimov má problém. Původně tým se z části rozpadl, na soupiskách před utkáními byly černé duše. Radnice chce od vedení vysvětlení.

Reportér Milan Soldán přišel na zimní stadion v Pelhřimově o přestávce mezi třetinami utkání místních Ledních medvědů s týmem Písku.

Na světelné tabuli svítí skóre 3:0 ve prospěch domácích. Na takové výsledky nejsou fanoušci příliš zvyklí. „Dobré je to, bojují jak lvi. Dneska hrají pěkně.“

Audit města

Město Pelhřimov už v létě provedlo kontrolu hospodaření hokejového klubu Lední medvědi a zjistilo kupříkladu nesoulad v soupiskách hráčů. Nakonec se to týká jediného hráče a finanční rozdíl ční necelých tisíc korun.

Ovšem před dvěma týdny figuroval na zápase v Českých Budějovicích hráč, který tam vůbec neodjel. Na jeho místo nastoupila zcela jiná posila. Po odchodu několika trenérů šéftrenéra Marka Melenovského totiž odešli i někteří klíčoví hráči. „Moc informací o tom není. Blbý je, že to byli pelhřimovští hráči a ti teď moc nehrajou,“ dodal oslovený fanoušek.

Na internetových stránkách klubu se záhy rozpoutala vášnivá debata o rozkladu mužstva.

Vysvětlování na radnici

Vysvětlení situace v klubu žádá i vedení radnice. „Pozvali jsme vedení klubu na schůzku, přijdou v pondělí 17. prosince,“ řekl Českému rozhlasu starosta Ladislav Med (ODS).

autoři: Milan Soldán , mik
Spustit audio