Centrum pro rodinu se snaží budovat vztahy mezi dětmi

15. květen 2018

15. květen je Mezinárodním dnem rodin. O připomenutí a zpestření májového času se každoročně stará jihlavské Centrum pro rodinu Vysočina. Jeho ředitelka Slávka Dokulilová přišla do úterní Poradny představit aktivity centra.

Centrum pro rodinu Vysočina funguje v Jihlavě už 12 let a najdete ho v Chlumově ulici. „Jsme tady pro rodiny, které nemají žádné problémy a zdravě fungují, tak i pro rodiny, které se dostaly do nepříjemné situace. Zdravé rodiny, jak my říkáme, podporujeme hlavně při výchově dětí, protože všichni víme, jak děti dokážou zabrat,“ říká host.

Pro nejmenší jsou Dopolední klubíky

„Je to pro děti s rodiči. Děti od půl roku do čtyř let k nám mohou docházet. Někdy přichází i tatínkové, babičky a my pro ně máme připravený program, jehož součástí jsou písničky, básničky, pohádka a pro straší i tvoření. Pro děti je to perfektní příprava na školku,“ vysvětluje Slávka Dokulilová.

Rodiče ocení kurz první pomoci

V Centru pro rodinu se mohou rodiče zúčastnit i kurzu, který je zaměřený na poskytnutí první pomoci dětem. Kromě toho se mohou rodiče dozvědět i více o hrozbách, které dětem hrozí na internetu nebo v souvislosti s užíváním drog. Nastávající maminky se už brzy můžou dozvědět více i porodu.

Dětem prospěje program Labyrintem v nás

Zaměřuje se na vztahy mezi dětmi. Aby děti uměly pomáhat i ostatním a zároveň za to nic nečekaly nebo, aby se i k vrstevníkům chovaly slušně a vzájemně se měly rády. Rodičům pak může pomoci kurz zaměřený na to, jak vyjít doma s puberťákem.

Spustit audio