Brambory se jí určitě v každé rodině. Jak je připravit správně a vždy chutně?

Brambory máme snad všichni rádi, a tak dnes prozradím pár triků na jejich přípravu.

Vařte je zásadně na mírném ohni. Velkým varem se totiž na povrchu rozsypou a uvnitř zůstanou polosyrové. Vaříte-li je ve slupce, vždycky vodu trochu osolte. Slupka tolik nepopraská.

Brambory se uvaří rychleji, přidáte-li do vody špetku prášku do pečiva. A staré brambory vylepšíte, když do vody přidáte malinko cukru. Brambory jsou zkrátka nesmrtelné a hlavně nenahraditelné. 

autor: Iva Hüttnerová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Lidský faktor jsem znal jako knížku, ale teprve s rozhlasovým zpracováním jsem ho dokonale pochopil...

Robert Tamchyna, redaktor a moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Lidský faktor

Lidský faktor

Koupit

Točili jsme zajímavý příběh. Osoby, které jsme hráli, se ocitaly ve vypjatých životních situacích, vzrušující práce pro herce a režiséra. Během dalšího měsíce jsme Jiří a já odehrané repliky svých rolí žili. Fantasmagorické situace posledního dílu příběhu se staly naší konkrétní každodenností. V srpnu Jiří Adamíra zemřel. Lidský faktor byla naše poslední společná práce.“ Hana Maciuchová