Až o polovinu více balíků z e-shopů. Jihlavské zásilkové depo jede na plné obrátky

21. prosinec 2020 10:00

Někteří z vás mají už volno a připravují svůj domov na vánoční svátky. Zaměstnanci přepravních společností ale mají naopak nejvíc napilno.

Do práce chodí o hodinu dřív – v pět odpoledne. Celou noc pak třídí jednotlivé zásilky, které nad ránem dodávky rozvážejí zákazníkům. Z jihlavského centrálního depa zásilkové služby GLS odcházejí balíky do celé republiky. A letos je jich rekordní množství.

Dvojnásobný počet balíků

S Pavlem Včelou, ředitelem přepravní společnosti vstupujeme do hlavní třídící haly. „Tady se to třídí podle velikosti a hmotnosti.“

Pavel Včela se domnívá, že vrchol co do množství balíků mají pro letošek za sebou. „V noci z pondělí na úterý jsme udělali 330 procent nejslabšího letošního dne. Počet balíků je skutečně vysoký, z e-shopů je oproti loňsku více než dvojnásobný.“

120 lidí na směně

V prostorách přepravní společnosti, kde se třídí balíky pro celou Českou republiku pracuje v těchto dnech asi 120 lidí na jedné noční směně. „Mojí prací je skenovat balíky ručním skenem do systému. Po zvážení to posíláme na příslušnou trasu,“ popsal svou práci Kamil Suchý.

Poslední zásilky s vánočním dárky vyjedou z jihlavského depa ještě ve středu 23. prosince ráno.

autoři: František Jirků , mik
Spustit audio

Související