Amatérští motokrosaři mohou v Ledči nad Sázavou nově trénovat na závodní trati

20. říjen 2015
Zprávy z

Závodní motokrosový okruh v Ledči nad Sázavou nově poslouží i amatérským jezdcům. Své stroje proháněli převážně po lesích a polích, kde ničí přírodu a plaší zvěř. Automotoklub jim ve spolupráci s ledečskou radnicí vyšel vstříc a v určené hodiny poskytuje zázemí motokrosového okruhu.

„Na trati mohou své záliby uplatnit jak amatérští, tak profesionální jezdci. Tím pádem nemusí jezdit po lesích, po loukách, ale pohybují se v prostoru k tomu určeném,“ řekl Českému rozhlasu šéf odboru životního prostředí ledečské radnice Břetislav Dvořák. „Pohyb strojů vadí rostlinám, plaší zvěř a ptactvo,“ dodal k dosavadním praktikám.

Na okruh v určených hodinách

Motokrosový areál v Ledči nad Sázavou je lehce přístupný, jezdit se tam ale smí jen v určené hodiny, vysvětluje šéf automotoklubu Jiří Souček. „Jsou tady zahrádkáři, stěžovali si na nás, proto jsme stanovili tři dny v týdnu, hodiny. Je to vždy po telefonické dohodě.“

Majitelé terénních motorek jsou potěšeni

Na Ledečsku a v přilehlých regionech se asi nevyhnou nelegálním jízdám rychlých motocyklů a čtyřkolek po lesích, okruh ale nabízí stejné množství adrenalinu. „Na té trati si člověk může dokázat, co v něm je. Neplaší tam zvěř, jezdí na vlastní nebezpečí a je to v uzavřeném prostoru,“ myslí si vášnivý jezdec Ludvík Gabko, který okruh hojně využívá.

Spustit audio