37. ročník Folkových prázdnin v Náměšti nad Oslavou nabídne noční scénu i hudební dílny

20. červenec 2023

V Náměšti nad Oslavou se chystá 37. ročník Folkových prázdnin. Neobyčejný hudební festival nabídne vystoupení hvězd, mezi kterými nebude chybět Jiří Pavlica a Hradišťan, i začínajících umělců.

„Bude to opravdu našlapaných 168 hodin, které tam prožijeme,“ slibuje vedoucí Městského kulturního střediska právě v Náměšti nad Oslavou Luděk Strašák.

Hlavní scéna festivalu bude v zámeckém parku nebo v zámecké jízdárně, kde vystupují ty největší hvězdy a kde probíhá hlavní část hudebního programu. Kromě toho se návštěvníci festivalu můžou těšit i na noční scénu, noční koncerty, které následují vždycky po tom hlavním programu ještě většinou ve Staré tkalcovně.

Celý program Folkových prázdnin v Náměšti nad Oslavou

„V té Staré tkalcovně probíhají hudební dílny, kde vlastně ty hvězdy, které nám vystupují na hlavním pódiu, sestoupí za svými fanoušky a zkusí je naučit třeba nějakou písničku nebo hraní na nějaký hudební nástroj,“ láká na zajímavý program Luděk Strašák.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.