Zpěvačka Kamila Nývltová napekla 300 zákusků pro trutnovskou nemocnici: „Byla to úplná maličkost“

23. březen 2021

Na dnešního hosta jsem se moc těšil, protože se roky známe a dlouho jsme se neviděli. Naposledy to bylo loni v září, když se úspěšně v Trutnově odehrál přesunutý ročník soutěže pro začínající mladé zpěváky Česko zpívá. Zpěvačka a muzikálová herečka Kamila Nývltová je totiž patronkou této soutěže.

Jsem moc rád, že jsi přijela, že se zase vidíme.
Já jsem taky moc ráda, že jsem mohla přijet. A hlavně, že mám po dlouhé době opět nějakou akci.

Kamila Nývltová ve studiu Českého rozhlasu Hradec Králové

Kamila Nývltová


rodačka z Trutnova po účinkování v soutěži X Factor v roce 2008, kde zvítězila v kategorii zpěváků do 25 let, působí od roku 2008 jako sólistka Divadla Broadway a Divadla Hybernia. Od září 2012 působí také v Hudebním divadle Karlín. Ve volném čase jezdí Kamila na snowboardu, in-linech a hraje tenis. Ráda pracuje s dětmi. Je patronkou soutěže pro začínající zpěváky Česko zpívá.

Ty už jsi vlastně už od loňského jara ve své milované Rtyni v Podkrkonoší a do Prahy jezdíš jen občas, protože muzikály se nehrají, nic se neděje.
Jezdím tam občas, abych zkontrolovala kytky a zkontrolovala, že byt stojí, i když tam tedy bydlí přítel, který v Praze pracuje. Musím ho zkontrolovat, co tam vyvádí.

Už roky jsem chtěla mít svoji cukrárnu, kavárnu nebo pekárnu. Teď se i kvůli koronaviru můj sen stává skutečností.
Kamila Nývltová, zpěvačka

Jak je ve Rtyni?
Ve Rtyni je klid, je tam samozřejmě krásně, mám za sebou nachozených asi 1 000 km se psem, protože pořád chodím na procházky. Objevila jsem různé stezky a zákoutí. Ale je tam pořád stejně. Lidé moc ven nevycházejí, většinou se všichni drží doma. Já jsem také doma u našich, tak nevím, jestli mě nemají už plné zuby. Tak vždy odjedu na chvilku do Prahy, abych jim dala trošku prostor.

A pečeš. Protože jak teď nezpíváš, o to víc pečeš.
Ano. Je to tak, já jsem o tom vlastně už roky mluvila, že bych chtěla mít jednou svoji cukrárnu, kavárnu nebo pekárnu. Kdo by to řekl před rokem, že se všechno tak rapidně změní a sen se stává skutečností. Protože mně tato doba vlastně k tomu hrozně nahrála, můžu pomalu, ale jistě rozjíždět další svůj byznys, což je právě pečení. Začala jsem už před koncem roku, kdy jsem pekla přes 200 kilogramů cukroví. Bylo to šílené.

To jsi všechno napekla v domácích podmínkách?
Mamce jsem samozřejmě zabrala kuchyň, takže byla trošku na plech, a taťka také. Ovšem zvládlo se to, bylo to na jednu stranu opravdu hrozné a náročné. Ale od té doby se najednou lidé začali ozývat, takže peču dorty a zákusky, teď mám velikonoční balíčky, takže lidé si dojedou z okolních měst.

Čtěte také

Včera jsem viděl na sociálních sítích, že jsi dělala kremrole. A to je tedy už profesionální záležitost. Máš svoje recepty?
Mám samozřejmě nějaké rodinné recepty, které vycházejí už z tradic mé prababičky, pak mám recepty, které jsem někde četla nebo našla, a já si je poupravím. Nikdy ten recept není stejný, protože to mě nebaví a některé chutě mi přijdou divné. Ale na to mám doma kluky, kteří ochutnávají. Ti když řeknou, že to je dobré, tak to dobré zaručeně bude.

Ty jsi také napekla do trutnovské nemocnice jako poděkování zdravotníkům.
300 kousků jsem napekla do Trutnova na covidová centra. Protože jsem se v Trutnově narodila, tak mi to přišlo fajn. Je to úplně to nejmenší, co já můžu udělat.

Sestřičky mi napsaly, že opravdu moc děkují. A potěšilo mě když psaly, že to bylo dobré. Na tom mi vždy nejvíc záleží.
Kamila Nývltová, zpěvačka

Jaké to bylo, když jsi tam dobroty přivezla?
Popravdě jsem se toho nejdřív hrozně bála, aby si neřekli, přijede zpěvačka, přiveze nám zákusky a co my s tím. Tak jsem si ještě ráno v autě říkala, jestli to není takové blbé, ale nebylo. Potom mi ještě ty sestřičky psaly, že opravdu moc děkují. A hlavně mě potěšilo, když mi napsaly, že to bylo dobré. Na tom mi vždy nejvíc záleží. Byla to úplná maličkost, ale chtěla jsem to udělat.

Chtěla jsi zkrátka nějakým způsobem zdravotníkům poděkovat.
Už jsme přemýšleli i o tom, že až tato zlá doba skončí, tak bychom chtěli i v Trutnově udělat benefiční koncerty právě pro trutnovskou nemocnici, zdravotníky a záchranáře.

Čtěte také

Když jsme dostali ke zpívání, jak dlouho už jsi nezpívala na koncertě pro lidi?
Naposledy jsem měla online vystoupení někdy v prosinci. A opravdový koncert byl naposledy v září, potom už se všechno zavřelo. Ještě jsem natáčela ve studiu vánoční píseň, ale koncert byl opravdu asi někdy po prázdninách.

Musí se ti neuvěřitelně stýskat po zpívání, po své práci. Protože já si nedokáži vůbec představit, že bych zničehonic přestal dělat to, co mám rád, svoji práci.
Je to náročné období, protože člověk nejen opustí to, co ho i živilo, co dělal moc rád, a budoval si svoji kariéru, protože udržet se na tom českém showbyznysu není jen tak. Člověk měl rozpracované projekty, čekala ho spousta věcí, které by ho zase posunuly někam dál, a to úplně padlo. Najednou jsme všichni sice na stejné lodi, ale je to občas dost deprimující. Člověk stále přemýšlí, co má smysl dělat. Každý čeká a uvidí se, co bude.

Ale ty nečekáš. Pustila jsi se do pečení a vidíš, jak ti to jde.
Já jsem člověk, který musí mít prostě nějaký plán. Já nedokáži nic nedělat.

A co soutěž pro začínající zpěváky Česko zpívá, bude letos?
Letos jsme to odpískali, protože nikdo neví, jak to bude. Teď na jaře by se to už nestihlo a myslím si, že by se to nestihlo ani na podzim. Výběrová kola, semifinále a tak dále. Je to opravdu náročné na přípravu. Místo toho, abychom to dělali ve stresu, tak jsme si řekli, že to letos odložíme a budeme pokračovat směle příští rok. Nicméně určitě bude kemp Česko zpívá, což je hudebně-tanečně-pěvecký tábor pro děti od 8 do 26 let.

Až tato zlá doba skončí, chci udělat velký benefiční koncert pro trutnovskou nemocnici, zdravotníky a záchranáře. Jako poděkování.
Kamila Nývltová, zpěvačka

Tam se může kdokoliv přihlásit?
Je to jen omezené věkem. Ale všichni, kdo se chtějí zdokonalit ve zpěvu, v herectví, v tanci, ať se přihlásí na stránkách www.ceskozpivacamp.cz. Letos pojedou i lektoři z divadel, budu tam já, bude tam Petr Pecha, bude tam můj skladatel Tomáš Živor, Patrik Stoupa, lidé z Hudebního divadla v Karlíně a ještě další herci. Minulý týden jsem se bavila s Veronikou Žilkovou, která říkala, že přijede moc ráda.

Jakub Schmidt a Kamila Nývltová ve studiu Českého rozhlasu Hradec Králové

Přeji také, aby se rozjelo co nejdříve tvé evropské turné, které bylo odložené a zase není.
Teď jsme to rozhodli, čekali jsme do poslední chvíle. Turné je přeložené na příští rok, ale to už říkám, že ho odjedu, děj se co děj.

Zpěvačka Kamila Nývltová byla naším hostem. Držím palce a děkuji za rozhovor.
Já také děkuji, mějte se hezky.

autoři: Jakub Schmidt , baj
Spustit audio

Související