Zimní stadion v Třebíči čeká kompletní rekonstrukce. Mimo provoz bude jeden a půl sezony

14. březen 2024 11:00

Zhruba jeden a půl sezony se budou muset obyvatelé Třebíče i tamní hokejisté obejít bez zimního stadionu. Halu čeká kompletní rekonstrukce, která by měla začít v dubnu.

Město za zhruba půl miliardy korun současný stadion kompletně zmodernizuje a také rozšíří zázemí. I proto budou práce trvat víc než rok a půl. Hala dostane nový plášť, vznikne nové zázemí včetně sociálního vybavení, rozšíří se kabiny a samozřejmě dojde i na úpravu technologie či chlazení.

Během modernizace se sníží kapacita haly. Ze současných pěti tisíc lidí asi na polovinu, ovšem v nové hale budou všechna místa k sezení, zatímco v té současné jich je jen 840 a ostatní diváci musí stát. 

Kdy práce začnou?

Rekonstrukce má odstartovat zhruba v polovině dubna. Podle tiskové mluvčí radnice Třebíče Irini Martakidisové ale zatím vedení města přesné datum zahájení prací nezná, protože tamní hokejisté stále ještě hrají své soutěže. Začátek prací tak do jisté míry bude záležet na tom, jak moc úspěšní letos třebíčští hráči ve svých soutěžích budou. Paradoxně tedy pro ně menší úspěch a dřívější konec letošní sezony může znamenat i dřívější návrat do nové haly.

Spustit audio