Zemědělci našli lepší zhodnocení svého mléka - minimlékárny
Farmáři hledají způsob, jak efektivně zhodnotit své produkty. Řešením jsou, zdá se, minimlékárny. V našem kraji jich je zatím velmi málo, zkušenosti zemědělců jsou nicméně pozitivní. Dříve se někteří pokoušeli prodávat mléko v automatech.
„S automaty byly neustálé problémy, mlékárna se jeví jako ekonomicky prospěšný a bezpečný způsob zpracování našeho mléka,“ řekla Regionu farmářka z Úhořilky na Havlíčkobrodsku Marie Čiplová. Krávy jí denně nadojí asi tisíc litrů mléka. „Zhruba desetinu zpracujeme na jogurty, tvaroh a sýry, zbytek prodáváme standardně větším zpracovatelům,“ dodala. Podle dosavadních zkušeností je investice do mlékárny výhodná, její návratnost je ale na mnoho let.
Nejposlouchanější
Více z pořadu
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
ONLINE: Jsem velmi nespokojen s Ruskem, prohlásil Trump. Pohrozil Moskvě uvalením 100procentních cel
-
Putin tahal Trumpa za nos. To bylo jasné snad každému, kromě amerického prezidenta, říká expert
-
Irský cyklista po 38 letech oblékne žlutý dres, do vedení Tour jde Healy. Desátou etapu vyhrál Yates
-
Ekonom: Český mlékárenský průmysl není efektivní. Asi polovina másla je z dovozu, stát na tom tratí