Zemědělci našli lepší zhodnocení svého mléka - minimlékárny
Farmáři hledají způsob, jak efektivně zhodnotit své produkty. Řešením jsou, zdá se, minimlékárny. V našem kraji jich je zatím velmi málo, zkušenosti zemědělců jsou nicméně pozitivní. Dříve se někteří pokoušeli prodávat mléko v automatech.
„S automaty byly neustálé problémy, mlékárna se jeví jako ekonomicky prospěšný a bezpečný způsob zpracování našeho mléka,“ řekla Regionu farmářka z Úhořilky na Havlíčkobrodsku Marie Čiplová. Krávy jí denně nadojí asi tisíc litrů mléka. „Zhruba desetinu zpracujeme na jogurty, tvaroh a sýry, zbytek prodáváme standardně větším zpracovatelům,“ dodala. Podle dosavadních zkušeností je investice do mlékárny výhodná, její návratnost je ale na mnoho let.
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
‚Svěřenské fondy zjevně nefungovaly.‘ Jak by mohl Babiš podle expertů vyřešit po volbách střet zájmů?
-
Pád Asada? Rusové se mohli podílet na zákulisní dohodě, naznačuje expert
-
V Brně se odtahuje polovina aut co před deseti lety. Město platí firmy paušálem, nemají důvod se ztrhat
-
Deprese láme vůli, nejde o lenost, lidé neumějí prožívat příjemné emoce. Jakých signálů si všímat?