Zemědělci našli lepší zhodnocení svého mléka - minimlékárny
Farmáři hledají způsob, jak efektivně zhodnotit své produkty. Řešením jsou, zdá se, minimlékárny. V našem kraji jich je zatím velmi málo, zkušenosti zemědělců jsou nicméně pozitivní. Dříve se někteří pokoušeli prodávat mléko v automatech.
„S automaty byly neustálé problémy, mlékárna se jeví jako ekonomicky prospěšný a bezpečný způsob zpracování našeho mléka,“ řekla Regionu farmářka z Úhořilky na Havlíčkobrodsku Marie Čiplová. Krávy jí denně nadojí asi tisíc litrů mléka. „Zhruba desetinu zpracujeme na jogurty, tvaroh a sýry, zbytek prodáváme standardně větším zpracovatelům,“ dodala. Podle dosavadních zkušeností je investice do mlékárny výhodná, její návratnost je ale na mnoho let.
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
Proč nemusí Mynářův spolek vracet dotaci 13 milionů? Účel projektu je plněn, píše se v rozhodnutí
-
Češi si zahrají o bronz. Proti Kanadě začali nadějně, ale nakonec prohráli 1:6
-
Západ by neměl podceňovat čínskou propagandistickou mašinerii
-
Real porazil ve finále Ligy mistrů Liverpool 1:0. Rozhodující gól dal Vinícius, v brance čaroval Courtois