Zemědělci našli lepší zhodnocení svého mléka - minimlékárny
Farmáři hledají způsob, jak efektivně zhodnotit své produkty. Řešením jsou, zdá se, minimlékárny. V našem kraji jich je zatím velmi málo, zkušenosti zemědělců jsou nicméně pozitivní. Dříve se někteří pokoušeli prodávat mléko v automatech.
„S automaty byly neustálé problémy, mlékárna se jeví jako ekonomicky prospěšný a bezpečný způsob zpracování našeho mléka,“ řekla Regionu farmářka z Úhořilky na Havlíčkobrodsku Marie Čiplová. Krávy jí denně nadojí asi tisíc litrů mléka. „Zhruba desetinu zpracujeme na jogurty, tvaroh a sýry, zbytek prodáváme standardně větším zpracovatelům,“ dodala. Podle dosavadních zkušeností je investice do mlékárny výhodná, její návratnost je ale na mnoho let.
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
‚Rusko si vše zavinilo samo,‘ měla prohlásit pediatrička. Prokuratura pro ni žádá šest let ve vězení
-
Musíme vývoj sledovat. S Německem jsme ekonomicky propojeni pupeční šňůrou, říká politolog
-
Train surfing není novinka. Dospělí si na sítích takových trendů včas nevšimnou, přibližuje expertka
-
Trumpovy sliby? Ukončit válku za den a deportovat miliony migrantů je nemožné, míní historik Lukeš