Zemědělci našli lepší zhodnocení svého mléka - minimlékárny
Farmáři hledají způsob, jak efektivně zhodnotit své produkty. Řešením jsou, zdá se, minimlékárny. V našem kraji jich je zatím velmi málo, zkušenosti zemědělců jsou nicméně pozitivní. Dříve se někteří pokoušeli prodávat mléko v automatech.
„S automaty byly neustálé problémy, mlékárna se jeví jako ekonomicky prospěšný a bezpečný způsob zpracování našeho mléka,“ řekla Regionu farmářka z Úhořilky na Havlíčkobrodsku Marie Čiplová. Krávy jí denně nadojí asi tisíc litrů mléka. „Zhruba desetinu zpracujeme na jogurty, tvaroh a sýry, zbytek prodáváme standardně větším zpracovatelům,“ dodala. Podle dosavadních zkušeností je investice do mlékárny výhodná, její návratnost je ale na mnoho let.
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
Vymáhání nájemného po Rusku je správné. Samotné vyjednávání ale není reálné, říká exministr Petříček
-
Putina ukrajinská protiofenziva evidentně děsí, myslí si britský plukovník ve výslužbě
-
Na Přerovsku hoří skládka s nebezpečným odpadem. Obyvatelé okolních obcí by neměli větrat
-
Prokurátor Žilinka měl pomoci očistit Slovensko, ve funkci je ale spíš zárukou Ficovy beztrestnosti