Zázemí pro 18 mužů a žen bez domova nabídne v Jihlavě nové sociální zařízení v Čajkovského ulici, otevřené bude ve dne i v noci

18. listopad 2023 07:00

Rekonstrukce sociálního zařízení v Čajkovského ulici v Jihlavě se blíží do finále. Od začátku nového roku nabídne služby denního centra i noclehárny pro lidi bez domova.

Denní centrum bude fungovat vždy půl dne od sedmi ráno. Zbytek večera a noci bude otevřená noclehárna, která zajistí nepřetržitý provoz za každého dne. Zařízení bude schopno přes noc pojmout až 18 lidí. Pokoje pracovníci plánují rozdělit na mužské a ženské.

„Tady je to ženské křídlo, ale nevíme, jak moc ho budeme využívat, protože nevíme kolik bude žen. Takže tu kapacitu 18 lůžek chceme mít trošku flexibilní. Pokud bude málo žen, tak můžou využít jenom jeden pokoj a ty dveře se dají zamknout a pokud bude hodně žen, tak můžou mít oba pokoje,“ ukazuje ředitel Střediska křesťanské pomoci David Chlupáček. 

Za nocleh v zařízení budou klienti platit 50 korun na noc. V provozu bude od začátku nového roku. Do té doby můžou lidé bez domova využívat stávající provizorní noclehárnu v Žižkově ulici.

Spustit audio