Začíná extraliga stolního tenisu. Jeden z hráčů mistrovského Havlíčkova Brodu ladí formu v Řecku

5. září 2021 06:10

Už tento týden začal nový ročník extraligy ve stolním tenisu. Obhájce titulu z Havlíčkova Brodu nastoupí k úvodnímu duelu až ve čtvrtek.

Jeden z hráčů havlíčkobrodského týmu Michal Obešlo se může pochlubit tím, že trénoval v létě v zahraničí. Pravidelně létá do Řecka.

Havlíčkův Brod – Atény

„Moje přítelkyně je Řekyně, dva roky jsem tam hrával, líbí se mi tam. Ten trénink kombinuju – Havlíčkův Brod, Atény,“ objasňuje stolní tenista Michal Obešlo, proč si čas od času odskočí do Řecka.

Tréninky v Havlíčkově Brodě a v Aténách se zásadně liší hned v několika věcech. „Když jsem tam byl v létě, bylo tam přes 40 stupňů. Trénovali jsme podle počasí, brzy ráno nebo pozdě večer.“

A i když byla a je v hale klimatizace, tak stolním tenistům zas tak výrazně nepomáhala. „Bylo tam vedle, protože to nejde pustit naplno.“

Řecká dochvilnost

Druhý rozdíl mezi tréninky v Čechách a v Řecku jsou pak podle Michala Obešla v dochvilnosti. „Když se řekne v pět, tak v pět trénink nikdy není, je později, což já nám rád. Tam přijdou později, s kafíčkem, pohodička. Je to jiné, ale mně se tam líbí a mám to tam rád,“ nedává havlíčkobrodský stolní tenista na své milované Řecko dopustit.

Zároveň posluchačům poodkrývá, jak velkou část tréninku tráví u stolu. „Převládá stolní tenis, ale hodně se věnuju regeneraci, cvičení, myslím tak 70:30.“

Tým HB Ostrov Havlíčkův Brodu bude v této sezoně obhajovat mistrovský titul. První extraligový zápas odehraje HB Ostrov 10. září v Hradci Králové.

autoři: Jan Kodet , mik
Spustit audio

Související