Z parkoviště v Telči se občas stává vězení

28. červen 2012
Zprávy z

S pořádným oříškem se teď potýkají turisté, kteří zaparkují v historickém centru Telče. Na jednom z nejrušnějších parkovišť ve městě totiž často nefungují závory a tak se plocha pro řidiče občas stane vězením.

Řidiči mají problémy se závorami na parkovišti v centru Telče. Když šoféři ztratí lístek z automatu, nemají šanci se z parkoviště dostat ven. Obsluha tam prý věčně není a dovolat se pomoci je prý nemožné. Jak dodává paní Jana, která u parkoviště bydlí, problémy se závorami jsou tam na denním pořádku. "Já si nepamatuju den, kdy by ty závory fungovaly tak jak mají. A to nemusí řidiči ztratit ani lístek. Ty závory se prostě zasekávají," řekla žena Regionu.

Podle Radovana Bocka ze Služeb Telče, které parkoviště provozují, si ale za problémy mohou sami řidiči. "Nechávají v automatech lístky, když odjíždějí a řidiči za nimi se pak ten jeho doklad nenačte. Závora se neotevře a problém je na světě. Navíc někteří se nám sem pokoušejí vjet třeba i na týden starý lístek. Chyba není rozhodně v zařízení," obhajuje závory Radovan Bock s tím, že když mají řidiči potíže, mohou zavolat na telefonní čísla, která jsou na automatech. To ale zkoušela například i Dana z Jihlavy, bohužel bezúspěšně: "Volali jsme s přítelem na všechna tři čísla a to několikrát a nikdo nám to nezvedal."
Podle vedení města by proto bylo ideální, kdyby byl na parkovišti člověk, který řidičům při problémech poradí. Teď tam sice pracovník dochází, ale podle lidí tam nebývá celý den.


autor: Lucie Maxová
Spustit audio