Z lásky na první pohled se stalo pětašedesát roků manželství

24. listopad 2012
Zprávy z

Jihlavský magistrát dnes zažil první kamennou svatbu ve své historii. Pětašedesát let společného života tam oslavili manželé Vlasta a Ludvík Hyclovi.

Pětašedesát let společného života dnes na jihlavském magistrátu oslavili manželé Hyclovi z Jihlavy. Čtyřiaosmdesátiletá Vlasta a o pět let starší Ludvík obnovili svůj svatební slib na takzvané kamenné svatbě. "Seznámili jsme se na taneční zábavě a byla to láska na první pohled," svěřila se Regionu paní Vlasta. "A vydržela to se mnou až dodnes. Proto jsem si řekl, že tu kamennou svatbu musíme pořádně oslavit. To přece není v dnešní době už tak běžné," doplnil její manžel.

Manželé Hyclovi prý recept na dlouhověké manželství nemají. "Na to univerzální recept neexistuje. Musí být prostě dva lidé, kteří se mají rádi, jako my. U nás fungovala tolerance a pochopení," shodují se Vlasta s Ludvíkem. "Na svém manželovi mám ráda jak je pracovitý a ochotný," prozrazuje žena. "A také hodný," dodává s úsměvem Ludvík Hycl, který má svou ženu rád proto, že je velmi obětavá a pořádná.


autor: Lucie Maxová
Spustit audio