Z Jihlavy zmizí hrací automaty

5. prosinec 2011
Zprávy z

Vedení Jihlavy se chce zbavit hracích automatů. Z města by měly zmizet do konce roku 2014. Novou vyhlášku, která rušení automatů nařizuje, musí ale ještě posvětit prosincové zastupitelstvo.

Vedení Jihlavy došla trpělivost s hracími a loterijními terminály ve městě. Rozhodli se je proto definitivně vymýtit. Od nového roku by měla začít platit vyhláška, která nejprve hrací automaty v krajském městě omezí. O 1. ledna 2012 nebudou moci podnikatelé nové přístroje přihlašovat a zároveň tedy provozovat. Navíc od tohoto data do tří let musí hrací automaty a loterijní terminály z podniků po celé Jihlavě zmizet. "V současné době je v krajském městě přihlášeno okolo jednoho tisíce automatů, z nichž zhruba polovina je v provozu," řekl Regionu primátor Jaroslav Vymazal s tím, že město na nich ročně vydělá okolo deseti milionů korun.
Podle jihlavského primátora přináší hrací automaty jenom problémy. "Závislí jsou na nich především lidé ze sociálně slabších skupin, kteří se kvůli automatům dostávají do ještě větších problémů. Peníze pak často získávají zpět z krádeží nebo loupežných přepadení," uvedl.

autor: Lucie Maxová
Spustit audio