Z Calgary přes Toronto do Nashville. Jihlavský brankář David Rittich mění klub v NHL

9. srpen 2021 06:00

Jihlavský hokejový brankář David Rittich bude v příští sezóně NHL chytat za Nashville. Po dvou kanadských klubech přichází první americký.

Hokejový brankář z Jihlavy David Rittich má jasno, jaký dres bude oblékat v příští sezoně. Po dvou angažmá v Calgary a Torontu si tentokrát vyzkouší, jaké to je chytat v NHL v klubu ve Spojených státech. Rodáka z Jihlavy si vyhlédl tým z Nashville.

Calgary, Toronto

Hokejový brankář David Rittich chytal za tým Calgary, byl ale vyměněn do Toronta. „Ty výměna mi pomohla, dalo mi to nový náboj do hokeje. V Calgary mi od začátku letošní sezóny bylo dáváno najevo co ano, co ne. Čekal jsem, že vyjde ta změna nebo pojedu na mistrovství světa.“

A tak se jihlavský rodák vydal za svým druhým týmem v NHL. Znovu do kanadského města. „Tam je to o něčem jiném, je ale za to daň v podobě tlaku médií, tlaku fanoušků. Nějak se to vykompenzovat musí. Hráči v Torontu mají neskutečný servis a mně se tam hodně líbilo,“ hodnotí krátké působení v Torontu hokejový brankář David Rittich.

Během uplynulé sezony na kanadských kluzištích neviděl při zápasu žádného fanouška. „Hrát před prázdnými tribunami nebylo příjemné, připadalo mi jak trénink.“

Nashville

Teď se brankář David Rittich těší, že v té následující sezoně NHL budou z tribun pokřikovat fanoušci a také, že oblékne další dres. Tentokrát v USA ve státě Tennessee, v týmu nashivillských predátorů.

„Cítím velkou šanci se o to poprat, abych byl opět jedničkou nebo abych odchytal co největší porci zápasů. Těším se nejen po hokejové stránce, určitě je to super město, hezké počasí, bude se tam toho moc dělat spoustu, když bude nějaké volno,“ vyhlíží třetí klubovou výzvu v NHL jihlavský rodák David Rittich.

autoři: Jan Kodet , mik
Spustit audio

Související