Vysočina loni překonala desetiletý návštěvnický rekord, nejoblíbenější je zoologická zahrada v Jihlavě

15. únor 2023 15:18

Rekordní počet turistů navštívil v minulém roce Kraj Vysočina. Do regionu si našlo cestu přes 640 tisíc hostů. To je nevíce za posledních deset let. Nejnavštěvovanější turistickou atrakcí je dlouhodobě zoologická zahrada v Jihlavě. A i ta v minulém roce zaznamenala návštěvnický rekord.

Do zoologické zahrady v Jihlavě přišlo v roce 2022 přes 350 000 lidí. Ředitel Jan Vašák se ale obává, že se rekord v letošním roce znovu překonat nepovede. „Uvidíme, jak to bude letos, protože inflace u nás je relativně vysoká. Když jdu nakupovat, pětistovka ze mě vypadne daleko snáze než před rokem. Takže potom záleží, jak lidi budou schopní a ochotní do těch zoologických zahrad chodit,“ zamýšlí se nad budoucností.

Nejen návštěvnost dlouhodobě atraktivní zoo ale trhala rekordy. Nejvíce lidí za posledních deset let přicestovalo do celého kraje Vysočina. Podle ředitelky krajské příspěvkové organizace Vysočina Tourism Oľgy Königové je potřeba v tomto trendu pokračovat. "Pandemie koronaviru dala Vysočině velkou příležitost, díky COVIDu se hledala místa, kde není ta turistická vytíženost až tak velká a objevovala se Vysočin,“ říká Königová.

Jak chce Vysočina Turism návštěvnost ještě vylepšit a přilákat nové turisty, a co pro to udělá jihlavské zoo, si poslechněte v reportáži.

autor: Patrik Salát
Spustit audio

Související