Výrobce autodílů Cooper postavil v Bystřici druhou halu

26. červen 2018 12:31

Výrobce autodílů Cooper-Standard Automotive postavil ve svém novém závodě v Bystřici nad Pernštejnem druhou halu. Firma do ní postupně stěhuje stroje a zařízení ze Žďáru nad Sázavou.

Zkušební provoz v hale, která zabírá 7800 metrů čtverečních, začne koncem měsíce. Novinářům to řekl ředitel bystřického závodu Libor Dolák. V závodě zatím pracuje kolem 60 lidí.

„Koncem tohoto roku bychom se měli ustálit na čísle 200 zaměstnanců,“ uvedl Dolák. Firma nabírá hlavně operátory pro obsluhu strojů, mistry do výroby a seřizovače CNC technologií.

Cooper-Standard Automotive Česká republika, s.r.o., vyrábí palivové a brzdové systémy pro automobily. Téměř dvě desetiletí funguje ve Žďáru nad Sázavou, kde má roční obrat převyšující tři miliardy korun a kde zaměstnává přes 1000 lidí. Od Bystřice nad Pernštejnem je tento starší závod firmy vzdálený 26 kilometrů.

První bystřickou halu firma dokončila loni, kdy začala i se stavbou druhé haly určené pro CNC ohýbání a montáž brzdových a palivových trubek. „V současné době probíhá validace výrobků u našich zákazníků, sériovou výrobu rozjede bystřický závod od září,“ uvedl Dolák.

Podle loňských údajů firmy plánuje Cooper v Bystřici nad Pernštejnem výhledově zaměstnat až 450 lidí. Vyrábět tam bude především palivová a brzdová vedení z kovových materiálů, zatímco jeho závod ve Žďáru nad Sázavou se bude specializovat zejména na palivové a brzdové systémy z plastů.

zdroj: ČTK
Spustit audio