Volejbalisté Jihostroje České Budějovice vybojovali po pěti letech mistrovský titul. Přesto trenér Kowal u týmu končí

26. duben 2024 07:26

Ve čtvrtém zápase finále extraligy volejbalistů vyhrál Jihostroj České Budějovice nad Lvy Praha 3:2 a po pěti letech vrátil na jih Čech mistrovský titul. Série skončila poměrem 3:1 na zápasy. Oba celky vedli ve finále zahraniční trenéři.

Argentinský trenér Lvů z Prahy Juan Manuel Barrial litoval prvních dvou prohraných zápasů v sérii a dodal, že letošní finalisté extraligy jsou podle něj dva nejlepší týmy v republice.

U českobudějovického týmu, který po pětileté přestávce přidal do sbírky jedenáctý mistrovský titul, po sezoně končí polský trenér Andrzej Kowal. „Důležité je, jak skončíte, takže odcházím. Českou extraligu opouštím spokojený,“ komentoval.

Pro libero Jihostroje Michaela Kovaříka byla letošní sezona nejlepší v kariéře. „Je to nádherné. Já jsem před dvěma lety skončil kariéru, pak mi manažer Jihostroje zavolal, jestli bych mohl zaskočit za zraněného Kryštofa. Řekl jsem, že to mohu zkusit, a jsem rád, že to takhle vyšlo. Je to nepopsatelný zážitek, po tom, co jsem skončil kariéru, jsem vyhrál titul,“ usmíval se.

Reprezentační blokař Oliver Sedláček byl ještě dlouho po zápase ve velké euforii. „Nemám slov, jsem plný emocí, moc děkuji fanouškům a rodině, co mě přijela podpořit,“ řekl.

Nejlepším hráčem pražského týmu byl David Kollátor. Ten pochválil soupeře za skvělou jízdu v play off. „Naše výkony se zvedly, ale kluci z Budějovic už byli rozjetí. Těžko se to zastavuje, když mají takovou fazónu,“ popsal.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související