Vladimír Burjánek: Budík

3. prosinec 2023

Pořídil jsem si budíka, Nikoliv hodinový stroj na buzení, ačkoli krabička, které se říká kardiostimulátor, má budící účinek přímo zázračný. Seběhlo se to tak rychle, že jsem se nestačil divit.

Měli jsme odcestovat na Slovensko do termálních lázní a všechno už bylo zařízené. Protože jsem už několik dní měl divný pocit tlaku a píchnutí v krajině srdeční, říkal jsem si, co by to udělalo v teplých vodách. Proto jsem se chtěl poradit s obvodní lékařkou. Ta mě poslala do nemocnice na interní vyšetření.

Čtěte také

Tam jsem přijel motorizován, z ambulance jsem už jel na vozíku na příslušné oddělení. Termály pryč a víkend na přístrojích a na lůžku. Soused vedle mi hned řekl, že jestli mi dají přístroj, ať jsem rád. Jemu že zachránil život už dvakrát. To jsem mohl názorně poznat, když uprostřed našeho večerního povídání omdlel a budík ho nastartoval hned třikrát k novému životu.

Po víkendovém měření padlo rozhodnutí, že půjdu do krajské nemocnice, kde mi zázračnou krabičkou dají. Během dvou dnů bylo hotovo a jel jsem domů. Za pět dnů ve dvou nemocnicích jsem poznal, že při všem brblání některých lidí, máme pořád ohromnou péči o naše zdraví a veliká poklona těm, kteří se právě o tohle starají.

Spustit audio

Související

  • Vladimír Burjánek: Telefon

    Protože můj dědeček vlastnil  řeznický obchod, měli jsme mezi prvními zákazníky doma  telefon. Děda musel občas telefonovat do masny ve městě kvůli objednávkám.

  • Vladimír Burjánek: Výroky

    Za svůj život potkáváme spoustu lidí. Na některé zapomeneme, jiní se nám vracejí ve vzpomínkách. Stejně jako situace, které jsme prožili.

  • Vladimír Burjánek: Ceny

    Znáte to, člověk musí občas udělat pořádek v tom, co skladuje. Všechno prohlédnout, vyházet věci nepotřebné a uvolnit místo dalším.

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.