Vítr zničil silničářům v Jihlavě střechu

21. červen 2012
Zprávy z

Silný vítr odnesl dnes v noci jihlavských silničářům část střechy z dílen. Škoda je předběžně odhadnuta na čtvrt milionu korun.

Škodu za čtvrt milionu napáchala noční bouřka krajským silničářům na Vysočině. Na dílnách v Jihlavě jim silný vítr doslova utrhl kus střechy. Co všechno se při tom zničilo, řekl Regionu výrobní náměstek Jiří Kašpárek: "Při tom větru došlo k poškození staré i nové střechy. Na té nové části byly bohužel poškozeny i světlíky, které pouštějí střechou světlo do dílen."
Podle silničářů to ale není jediná škoda, kterou jim bouřka za poslední týdny napáchala. "Zhruba před měsícem nám blesk udeřil do jednoho ze středisek a vyhodil veškeré elektro. Nešly nám počítače ani elektrická vrata," doplnil Kašpárek.
Během dnešní noci lámal silný vítr na Vysočině také stromy. Vzrostlý smrk dokonce spadl na rodinný dům v ulici Fibichova v Jihlavě. "Škoda ale nebyla nijak velká. Hasiči pomohli strom ze střechy odstranit a provizorně ji přikryli," řekla Regionu mluvčí krajských hasičů Petra Musilová.
Za noc vyjížděli jednotky na Vysočině celkem šestnáctkrát. Nejčastěji právě k popadaným stromům a hlášenu měli i vodu ve sklepech.

autor: Lucie Maxová
Spustit audio