Vepřové nudličky na zelenině
Vepřové nudličky na zelenině – chutná varianta rychlého oběda nebo večeře. Postup nám poslala posluchačka Gabriela z Lomince u Tišnova.
Budete potřebovat:
500 g vepřového masa nakrájeného na nudličky
1 ks cibule
10 dkg sádlo
0.5 kostky masového vývaru
2 lžíce hladká mouka
20 dkg mražená zelenina
Dále podle chuti: sůl, drcený kmín, pepř
Postup:
- Jemně nakrájenou cibuli osmažíme dotmava a přidáme vepřové nudličky.
- Osolíme, opepříme, přidáme špetku kmínu a spolu dobře orestujeme, dokud maso nepustí vlastní šťávu.
- Maso lehce podlijeme a dusíme pod pokličkou doměkka.
- Měkké nudličky vyjmeme, základ dolijeme podle potřeby vodou.
- Přidáme 1/2 kostky masoxu, zahustíme hladkou moukou a necháme provařit.
- Šťávu scedíme do jiného kastrolu, přidáme mraženou zeleninu a znovu provaříme a dochutíme solí, pepřem, vegetou a vložíme vepřové nudličky.
- Necháme projít varem a odstavíme.
- Vepřové nudličky na zelenině s chutnou šťávou servírujeme s dušenou kari rýží, vařenými brambory, popřípadě s těstovinou.
Tip: Pokrm můžete obohatit kyselou okurkou nebo zeleninovým salátem.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka