Vejdou se? V Krucemburku vyzkoušeli potřebnou šířku silnice raději předem

27. srpen 2019
V Krucemburku zkoušeli, jestli v průmyslové zóně bude stačit šest metrů široká silnice

Krucemburské vedení se zemědělci proti sobě poslali rozjetý traktor a kamion. Chtěli otestovat, jestli jim bude stačit plánovaná šířka silnice v průmyslové zóně.

V průmyslové zóně zatím sídlí jen zemědělci a ještě jedna společnost s kamionovou dopravou.  Společně s vedením městyse se rozhodli udělat praktickou zkoušku, zda bude šířka silnice dostačovat. 

Test nachystali v ulici Na Liškově. Odměřili tam rovných šest metrů od krajnice, na kterých se pak snažil vyhnout traktor s návěsem a kamion. 

Oba vozy projely. Kamion musel částečně zajet na krajnici a mezi ním a traktorem zůstala mezera zhruba třicet centimetrů.

Podle vedení městyse bude šest metrů široká cesta stačit. "My jsme vlastně jednali s panem projektantem, na základě jeho doporučení jsme řekli budeme dělat komunikaci šířky pět a půl metru, nicméně jsme to přehodnotili a řekli jsme, uděláme šestimetrovou silnici, která je běžná," vysvětluje bezpartijní starosta Krucemburku Otto Kohout, jak došli ke konečné šířce cesty do průmyslové zóny.

I když právě zemědělské družstvo plány na úzkou silnici zpochybňovalo, na mikrofon se jeho zástupci odmítli vyjádřit. Nicméně mimo záznam potvrdili, že pokud by komunikace měla šířku šest metrů a k tomu ještě navíc obrubník ve stejné výšce jako vozovka, plus zpevněnou krajnici, měly by se jejich stroje bez větších potíží vyhnout. Právě s touto variantou teď radnice pracuje. 

Spustit audio