Ve Žďáru nad Sázavou bude od pondělí sloužit nová tenisová hala

2. prosinec 2018 06:00

Ve Žďáru nad Sázavou bude tenistům od pondělí sloužit nová nafukovací hala, která jim umožní trénovat i v zimě.

Město ji postavilo při úpravách sportovního areálu na Bouchalkách za 44 milionů korun. Veškeré práce by měly být dokončeny do března příštího roku. Médiím to řekl starosta Martin Mrkos (Žďár - živé město). Projekt dotuje 15 miliony korun ministerstvo školství.

Mnohaletý sen

„Splnil se mnohaletý sen místních tenistů, ať už těch, kteří hrají tenis v rámci nějakého sportovního oddílu, nebo těch individuálních,“ řekl starosta k otevření haly. Sportoviště se dvěma krytými kurty bude do poloviny dubna fungovat ve zkušebním provozu.

Pro veřejnost bude otevřené každý den. O rezervace a provoz haly se bude starat městská organizace Sportis.

Dvě fotbalová hřiště

V areálu na Bouchalkách jsou kromě tenisových kurtů i dvě fotbalová hřiště. Větší slouží k utkáním, vedle je tréninková plocha. Zázemí pro sportovce tam ale bylo ve špatném technickém stavu. Město ho nechalo zbourat a místo něj staví novou zděnou budovu se šatnami a sprchami.

Součástí stavby zahájené před prázdninami byly úpravy kurtů a vytvoření základů, na nichž se dá na zimu nafouknout tenisová hala.

Mladí žďárští tenisté zatím v zimě museli jezdit trénovat do jiných měst, například do Bystřice nad Pernštejnem. Dřív se mluvilo i o možnosti postavit zděnou halu pro tenis. Podle Mrkose nafukovací hala městu nejspíš v nejbližších letech postačí.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související