V Třebíči někdo zapálil dvě auta. Zřejmě šlo o vyřizování účtů

15. říjen 2013

Na parkovišti před bytovými domy v Lavického ulici v Třebíči zůstaly dnes ráno stát dva ohořelé vraky aut. Podle majitele jednoho z nich to bylo vyřizování účtů. Hasiči potvrdili, že auta skutečně někdo úmyslně zapálil.

Myslí si to i dvacetiletá Denisa. „Máme určitou osobu, která to udělala, ale nebudu se k tomu vyjadřovat, protože ta osoba má úplně ‚vyhrabáno‘. Doufám, že policie přijde na to, že to byl on. Pomsta, závist… Vůbec nevím, co v tom mohlo být,“ říká mladá žena a dodává:

„Popravdě jsme čekali, že se něco stane. Nějaký čas dal pokoj a teď zas ukázal, co dokáže, kam až dojde. Nevyhrožoval, ale je strašně zákeřný a víme, čeho všeho je schopen.“

Hasičům se hořící auta podařilo uhasit těžkou pěnou. Potvrdili, že šlo o úmyslné zapálení minimálně jednoho z vozů. Na druhé auto potom plameny zřejmě přeskočily. Majitel třetího vozidla stačil na poslední chvíli odjet jen s ohořelým zrcátkem.

Oheň za sebou zanechal škodu 650 tisíc korun. Ohořelé vraky zatím stojí na parkovišti a na místě pátrá po stopách policejní psovod.

V Třebíči někdo úmyslně zapálil auta
autor: Michal Malý
Spustit audio