V Plačkově se utopil mladý cizinec

1. červenec 2012
Zprávy z

Šestadvacetiletý cizinec se v sobotu večer utopil v rybníku Pařezáč v Plačkově na Pelhřimovsku. Jeho tělo našli potapěči v neděli odpoledne pět metrů od břehu.

Tragédií skončilo sobotní večerní koupání dvou kamarádů v rybníku Pařezáč v Plačkově na Pelhřimovsku. Šestadvacetiletý cizinec utonul a jeho tělo našli potápěči pět metrů od břehu až v neděli odpoledne. Podle předběžného ohledání nebyly na těle mladíka shledány známky cizího zavinění. "Pitva by ale měla ukázat přesnou příčinu smrti i to, jestli mladík nebyl pod vlivem alkoholu," řekla Regionu policejní mluvčí Dana Čírtková.
O víkendu vyrazily k vodě na Vysočině tisíce lidí. Plno bylo například i ve Vodním ráji v Jihlavě. V neděli po poledni tam bylo na tisíc plavců a další stále přicházeli. "Je to tady super, voda teplá a počasí nemá chybu. Přijeli jsme sem až z Prahy, protože nikde jinde v Česku takové venkovní koupaliště není," pochvalovala si Markéta s Liborem.
Ne všichni ale přeplněná koupaliště preferují, Markéta s Romanou z Jihlavy proto vyrazily k rybníku Borovinka. "Je to tady daleko lepší než na hlučném koupališti. Jen by tu mohlo být lepší ležení a třeba nějaký kiosek s občerstvením," shodly se ženy.

Lékaři v těchto horkých dnech všechny varují, aby nechodili plavat unavení nebo rozpálení. "Do vody nechoďte těsně po jídle – to znamená s plným žaludkem. Po konzumaci většího množství jídla počkejte minimálně jednu hodinu a v žádném případě nepijte před koupáním alkohol," varují doktoři.

autor: Lucie Maxová
Spustit audio