V novoměstské nemocnici už se ženy po porodu nemusejí omezovat v jídle, k dispozici mají vlastní bufet

13. únor 2023 06:45

Porodnické oddělení novoměstské nemocnice nabízí rodičkám novou službu. Speciální bufet jim umožní neomezovat jídelníček jen na pravidelnou stravu a jednotné jídlo.

Nemocnice ve společné místnosti zřídit ženám na Oddělení šestinedělí lednici a pult s pestrou nabídkou potravin. Mohou tak jíst kdykoliv mají hlad a na cokoliv mají chuť.

Bufet můžou kdykoli během dne i noci využít ženy po porodu v novoměstské nemocnici

„Já myslím, že je to výborné. My jsme si to pochvalovaly dneska s kolegyňkou na pokoji. Že si můžeme vybrat opravdu sladké, slané, jogurty. Můžeme se i vrátit, případě že jsme hladové, a to teď jsme,“ pochvaluje si bufet paní Alena.

Podle porodní asistentky Simony Navrátilové můžou novopečené matky využívat bufet naprosto kdykoli a suroviny bude personál průběžně doplňovat. „V lednicové skříni mají například sýry, šunky, bílé jogurty, ovocné jogurty, máslo, mléko a další potraviny, k tomu cereálie nebo med, marmeládu a každý den se jim k tomu posílá čerstvé pečivo a maminky si vyberou podle chuti, na co mají chuť,“ vysvětluje.

Podle vrchní sestry porodnického oddělení Jitky Vařákové je hlavní výhodou bufetů časová flexibilita. „Ne každá maminka měla chuť v sedm nebo o půl osmé ráno na snídani. Potřebuje nakojit, udělat osobní hygienu a na to jídlo jí v ten daný moment nezbyde čas, tak si vlastně to jídlo může vzít kdykoliv v průběhu dne, jak potřebuje sama, jak cítí, že potřebuje doplnit energii,“ zhodnotila výhody nové služby pro ženy po porodu.

 

Spustit audio

Související