V Karlovarském kraji motorkáři tradičně zahájí novou sezónu

7. květen 2024 13:15

Motorkáři ve středu 8. května oslaví tradiční zahájení nové sezóny i v Karlovarském kraji. S nástupem jara a teplých dnů se nadšení motorkáři opět shromáždí na dvou místech, kde budou moci sdílet svou vášeň a vzpomenout na zesnulé kolegy.

Na tento zvláštní den se motorkáři tradičně sejdou v 10 hodin v Karlových Varech u hypermarketu Globus, kde započne doprovodný program. Zde budou moci majitelé motocyklů navázat nová přátelství, vzpomínat na zesnulé motorkáře a prohlédnout si různé stroje. Po setkání se účastníci přesunou do městské části Stará Role, kde se koná motomše v kostele.

Další zastávkou pro motorkáře bude Březová u Sokolova, kde se dopoledne sejdou u městské hřbitovní kaple. Zde bude opět příležitostí k uctění památky těch, kteří už nejsou mezi námi. Po ceremonii se účastníci připojí k společné vyjížďce, která je naplánována na tradiční trasu do Cheska.

Organizátoři vyzývají všechny motorkáře k dodržování dopravních pravidel a k opatrnosti na silnicích. Zahájení nové motocyklové sezóny je pro mnoho lidí v Karlovarském kraji významnou událostí, která symbolizuje začátek období, kdy mohou znovu vyrazit na své oblíbené stroje a užívat si krásného počasí.

autoři: Zdeněk Trnka , nkr
Spustit audio