V Jihlavě vznikne Policejní akademie pro seniory

2. říjen 2012
Zprávy z

Na Vysočině vznikne škola pro okrádané a týrané staré lidi. Ale i pro ty, kteří chtějí podobnému trýznění předcházet. V malém sále kina Dukla začne v lednu bezplatná výuka, která bude trvat pět měsíců.

Antonín Křoustek dlouhé roky pracuje v Bílém kruhu bezpečí, kam velmi často míří týraní a okradení senioři. A právě proto bezplatnou Policiejní akademii s jasným programem založil. Kapacita akademie bude do pětatřiceti studentů seniorů. "Víme, že kapacita neni příliš velká, ale spoléháme na to, že senioři si mezi sebou získané zkušenosti z akademie předají," říká Antonín Křoustek, který Policejní akademii pro seniory v Jihlavě založil a příspěvky na její vznik po úřadech "oběhal".
"Když se mě zeptáte, kolik seniorů za námi na Bílý kruh bezpečí přijde, odpovím vám, že je to jen špička ledovce. Senioři se bojí, že bude násilí ve výsledku daleko drastičtější. Často i pochybují o tom, jestli neni vina na jejich straně a jestli hrubé chování a vydávání veškerých peněz dětem a vnoučatům vlastně neni běžná věc. Pro nás je nejdůležitější, aby se nebáli se ozvat. Sebrat odvahu, přijít a svěřit se," dodává Antonín Křoustek.

autor: ost
Spustit audio