V Jihlavě dnes rozsvítili vánoční strom

27. listopad 2011
Zprávy z

Stovky lidí dnes dorazily na jihlaské Masarykovo náměstí. Krátce před sedmnáctou hodinu se tam rozsvítil devítimetrový vánoční strom.

Centrum krajského města se dnes rozzářilo. Krátce před pátou hodinou byl rozsvícen devítimetrový vánoční strom na Masarykově náměstí a výzdoba v přilehlých ulicích. "Strom je letos nazdoben modrými světelnými řetězy o celkové délce pět set čtyřicet metrů a více než sedmdesáti ozdobami," uvedl mluvčí Služeb města Jihlavy, které mají zdobení stromu na starosti, Martin Málek.
Příchozím na akci zazpívala Naďa Urbánková nebo Karel Gott Revival. "Moc se nám tady líbí. Chodíme sem každý rok. Nevadí vůbec, že je zima, protože člověk se tady zahřeje svařákem nebo u košů s otevřeným ohněm," rozplýval se Petr z krajského města.
Do Vánoc je pro Jihlavany připravena ještě spousta zajímavých akcí. Město se totiž letos pláclo pořádně přes kapsu a do oslav investovalo téměř jeden milion korun. Od 6. do 23. prosince se mohou lidé těšit na tradiční trhy v centru Jihlavy, které bude doprovázet bohatý kulturní program. Půjde o nejrůznější koncerty, soutěže a recitování básniček. Na Nový rok pak budou oslavy zakončeny ohňostrojem.

autor: Lucie Maxová
Spustit audio