V Hodicích se zrodila oblíbená Vysočina

16. květen 2013

Kdo by neznal salám Vysočina. Původní receptura je z šedesátých let a vznikla v Hodicích u Třeště.

U zrodu originální receptury stál také Oldřich Čábel. Ten nám prozradil, že do správného salámu patří hovězí maso a z vepřového se přidává kýta, bok a občas i špek.


View Larger Map
autoři: mik , Petr Hladík
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.