Už víc než sto tisíc přání splnila Ježíškova vnoučata, celorepublikový dobročinný projekt vznikl na Vysočině

30. prosinec 2023 07:00

Za dobu trvání projektu Ježíškova vnoučata se dárcům podařilo splnit už víc než sto tisíc přání. Od roku 2017 je celorepubliková akce pod záštitou Českého rozhlasu. Vánoční obdarovávání seniorů ale v neoficiálním prvním ročníku spustila v roce 2016 v jihlavské rozhlasové redakci Olga Štrejbarová.

Výzvu ze sociálních sítí jako první splnila další mladá žena z Vysočiny. Aneta Kapčuková ze Žďárska zůstává Ježíškovým vnoučetem dodnes. „S Olinkou, která to vymyslela, tak máme společnou kamarádku. Hned od první chvíle mě to hodně zaujalo, zejména kvůli té cílové skupině, která tam je. Přáli si spodní prádlo, sprchové gely, opravdu ty základní věci,“ vzpomíná.

Jednou z prvních obdarovaných v projektu Ježíškova vnoučata byla paní Milada z domova pro seniory v Třebíči. Dárek dostala i letos

První domov pro seniory, který se do nultého ročníku přihlásil, byl ten v Třebíči. „Já jsem si přála kalendář s pejskama. A oni mi dali kalendář na stůl s pejskama a ještě velký kalendář na stěnu. Ten jsem pak věnovala tady pánovi, protože jeden jsem měla a jeden jsem mu dala, protože se mu to líbilo,“ popisuje paní Milada, která je jednou z pamětnic nultého ročníku projektu Ježíškova vnoučata. Letos se z dárku radovala znovu. Od Ježíškových vnoučat dostala pod stromeček balíček s kosmetikou.

autor: Daniel Zach
Spustit audio