Úterý: Jak jste prožili letošní Štědrý den a vánoční svátky?

26. prosinec 2017

Jaký byl letošní Štědrý den? Prožili jste ho v klidu a pokoji? A co vánoční svátky? Jak jste je prožili? Přijela vám např. nečekaná návštěva? Navštívili jste se s vaší rodinou, přáteli? A co vámi s láskou připravené dárky, líbily se? Dostali jste dárek, který jste opravdu nečekali? Co vám udělalo o letošních Vánocích největší radost? Na co budete vzpomínat?

Vánoce jsou křesťanské svátky narození Ježíše Krista. V Česku a dalších zemích s převládající římskokatolickou tradicí začíná oslava Vánoc na Štědrý den, 24. prosince, kdy je předvečer vánoční slavnosti. Samotné Vánoce podle křesťanské tradice začínají s vyjitím první večerní hvězdy 24. prosince.

K Vánocům se pojí množství lidových tradic, ke kterým se řadí vánoční stromek, jesličky, vánoční dárky, které podle české tradice nosí Ježíšek, či vánoční cukroví.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.