Úterní Noční linka: Čtyřlístek a další české komiksy

20. únor 2024

I za cenu toho, že dnešní Noční linka osloví jen některé věkové kategorie, budou ty dvě hodiny na rozhraní končícího a začínajícího dne vyhrazeny příběhům. Zejména příběhům kresleným!

Před 80 lety se totiž narodil ilustrátor Jaroslav Němeček, autor komiksu Čtyřlístek. Kdy jindy si tedy připomenout doby, kdy jsme jako malí hltali nejen příběhy Fifinky, Pindi, Myšpulína a Bobíka, ale i komiksy s příhodami Rychlých šípů, novinové stripy s Ferdou Mravencem či dobrodružství Lipse Tulliana kreslíře Káji Saudka nebo příhody Seka a Zuly.

Na vaše příběhy, třeba o tom, jak jste na sběratelských burzách měnili drahocennosti za ohmataný komiks, který vám chyběl do série, čeká dnešní Noční linka s Borkem Kapitančikem. Volejte 731 800 900, k písemnému kontaktu se studiem využijte e-mail linka@rozhlas.cz nebo webový formulář níže.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.