Úřednice: Lidé stojí ve frontách i čtyři hodiny

27. červen 2012
Zprávy z

Pořádnou dávkou trpělivosti se tento týden musí obrnit řidiči, kteří míří na jihlavský odbor dopravy. Na registru vozidel si musí lidé vystát i čtyřhodinovou frontu.

Kdo potřebuje přihlásit auto anebo chce uložit registrační značku do depozitu, neměl by to odkládat. V pátek odpoledne totiž na deset dnů přeruší provoz všechny registry vozidel a nebude možné data vkládat ani s nimi pracovat. Na některých odděleních registrů vozidel se tvoří až několikahodinové fronty.

S dlouhými frontami se potýkají také úředníci na jihlavském odboru dopravy. Na oddělení registru vozidel bylo v osm hodin ráno téměř devadesát lidí. "Já jsem si dneska přivstal. V Jihlavě jsem byl už před šestou. Našel jsem si místo na zaparkování a po šesté jsem byl tady. Lepší přijít brzo než pozdě," řekl Regionu Pavel z Dolní Cerekve, který si dnes vyřídil potřebné doklady k autu mezi prvními.
Podle Jakuba Žižky z ministerstva dopravy je odstávka nutná kvůli přechodu na nový Centrální registr vozidel, který pak bude sloužit jako centralizovaný informační systém veřejné správy. „29. června od 15 hodin až do 9. července do 7 hodin rána proběhne odstávka. Veřejnost nebude mít přístup ke službě registrace vozidel jenom tři pracovní dny v tomto termínu, protože ostatní dny jsou buď víkendové dny, nebo svátky,“ upřesňuje Jakub Žižka.


autor: Lucie Maxová
Spustit audio