Týraná žena je podezřelá z týraní dcery

25. listopad 2012
Zprávy z

Přes dvě stě lidí už se letos na Vysočině obrátilo s prosbou o pomoc na Intervenční centrum pro osoby ohrožené domácím násilím. Pět let bití za sebou má i osmadvacetiletá Zlata z Pacova na Pelhřimovsku.

Dnešek je Mezinárodním dnem za odstranění násilí páchaného na ženách. Peklem si prošla i mladá maminka z Pelhřimovska, kterou bil manžel. Pět let týrání vyvrcholilo v říjnu 2008, kdy žena bodla svého muže nožem do hrudníku, protože ji chtěl znovu udeřit.

Soud Zlatu za vraždu manžela poslal na čtyři a půl roku do vězení. Než tam čtyřnásobná maminka nastoupila, svěřila se se svým osudem Regionu: "Jednou jsem měla otřes mozku. Týden jsem ležela a nic sem nemohla. Dokonce mě jednou uhodil tak silně, že mi praskl ušní bubínek. Nikomu jsem o tom ale neřekla, hrozně jsem se ho bála. Pořád mě zavíral doma. Doufala jsem, že se třeba jednou změní, ale nestalo se tak."
Zlata si nakonec za vraždu manžela odseděla ve vězení jen osm měsíců. Ven se dostala díky prezidenské milosti. Šťastný konec příběh mladé ženy ale bohužel nemá. Čtyřnásobná maminka je v současné době podezřelá z týrání své devítileté dcery.


autor: Lucie Maxová
Spustit audio