Třebíčští mladí hokejisté se převlékají v zatuchlých a zapáchajících prostorách. Město slibuje nápravu

21. prosinec 2017
Zprávy z

OBSAHUJE FOTOGALERII! Místu na zimním stadionu v Třebíči říkají bunkr. Jedná se o šatnu, která je vlhká, zatuchlá a také zapáchající. V takových podmínkách se převlékají ti nejmladší hokejisté. Klub zatím jinou alternativu nemá. Město ale slibuje nápravu.

Šatna zvaná bunkr se nachází pod jednou z tribun třebíčského zimního stadionu. Nelze ji kvalitně odvětrat, k tomu všudypřítomná vlhkost. Hokejový klub by rád nejmenším hokejistům poskytl lepší podmínky, zatím ale nemůže, vysvětluje marketingový manažer Dan Šlapák.

„Několik dotačním titulů v letošní sezóně bylo zrušených, některé nejdou přímo přes hokejový svaz, který je zastřešující organizací, ale přímo přes ministerstvo školství a tam zatím investiční pobídky žádné nejsou.“

Šatna třebíčského zimního stadionu
Šatna třebíčského zimního stadionu

Musí to být pro nás priorita, říká třebíčský starosta

Do šatny se zašel s mikrofonem podívat i reportér Michal Malý. Vzal ho tam šéftrenér třebíčských hokejistů Martin Čech. „Co já pamatuju, tak je tady smrad pořád stejnej, od mých pět let. Je to síla,“ dodal na místě.

O špatných podmínkách malých hokejistů ví i na třebíčské radnici.

„To je nízký, vlhký a strašný. My tam pouštíme děti, mně to přijde úplně nehorázný. Rozhodně tohle je jedna z věcí, kterou já vidím jako naprosto nezbytnou a prioritní, abychom s tím něco udělali,“ řekl Českému rozhlasu starosta Třebíče Pavel Janata (KDU-ČSL).

Šatna třebíčského zimního stadionu
Šatna třebíčského zimního stadionu
autoři: mik , Michal Malý
Spustit audio