Třebíčští hokejisté přehráli Duklu 3:2 po nájezdech

13. listopad 2013
Zprávy z

Hokejisté Třebíče si ve středu večer připsali cenný skalp. Na Horáckém zimním stadionu zvítězili nad domácí Duklou 3:2 po samostatných nájezdech. Druhý bod a vítězství vystřelil Horácké Slavii Marek Čech.

Hosté měli domácí Jihlavě co vracet. V prvním letošním měření sil totiž Dukla deklasovala Horáckou Slavii na jejím ledě 8:2. Třebíčská odplata se začala vyplňovat ve druhé třetině, kdy nejdřív dostal Horáckou Slavii do vedení Tomáš Fořt a na 2:0 zvýšil Jan Křivohlávek.

Jihlava ale nechtěla prohrát dvě derby ve třech dnech. Na začátku závěrečné třetiny snížil na 1:2 útočník Dukly Michal Důras a v 52. minutě vyrovnal Miha Stebich. Derby tak nakonec rozhodly až samostatné nájezdy, ten rozhodují proměnil Marek Čech: „Čekal jsem, až si gólman klekne. Moc se mu nechtělo, nakonec si ale klekl a já jsem to trefil, kam jsem chtěl,“ uzavřel třebíčský hráč.

Jihlava klesla po 22. kole první ligy v tabulce na třetí místo, Třebíč je aktuálně pátá. Čtvrtý je pak Havlíčkův Brod, který ve středu vyhrál v Benátkách nad Jizerou 2:1.

22. kolo první hokejové ligy:

Jihlava - Třebíč 2:3 po sam. nájezdech (0:0, 0:2, 2:0 - 0:0)
Branky: 43. Důras, 52. Štebih - 22. Fořt, 30. Křivohlávek, rozh. nájezd Čech
Vyloučení: 1:4. Bez využití. Diváci: 2758.

Benátky nad Jizerou – Havlíčkův Brod 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)

autor: jak
Spustit audio