Tmavý vzhled nové obchodní galerie ve Vsetíně budí emoce. Podle města se ještě změní

2. duben 2019 09:45

Nová nákupní galerie v ulici Smetanova u nádraží ve Vsetíně, by měla podle starosty Jiřího Růžičky, mít po dokončení přírodně hliníkový vzhled.

Lidem ve Vsetíně se nelíbí vzhled nákupní galerie, kterou staví ve městě za 250 milionů korun soukromý investor. Budova má černou barvu a na vsetínskou radnici se podle starosty Jiřího Růžičky z KDU-ČSL obracejí lidé, kteří tmavý vzhled budovy kritizují. Barva se ale podle něj ještě změní.

"Je mnoho lidí, kteří se na nás obracejí s dotazy, jak vlastně stavba bude vypadat. Galerie je obložená tepelně izolačními panely, které mají černou barvu," posal starosta s tím, že to není finální povrchová vrstva. "Na ni budou namontovány pohledové hliníkové panely, které budou mít přírodní hliníkovou barvu," ujistil Jiří Růžička. 

Celá galerie včetně podzemního parkoviště o 160 místech, které staví město, má být hotová letos na podzim.

Umístění nové nákupní galerie ve Vsetíně

Budoucí obchodní centrum je plánováno do tří nadzemních podlaží o celkové ploše 6.500 m2. V nákupní galerii zákazníci naleznou cca 38 obchodních jednotek.Obchodní galerie Na Smetánce se bude nacházet v samém centru města s výborným napojením na důležitý dopravní uzel (vlakové a autobusové nádraží), městskou hromadnou dopravu a svým zákazníkům nabídne také cca 160 nových parkovacích míst.

autor: Gabriela Hykl
Spustit audio

Související