Tenisté v Humpolci budou mít novou tenisovou halu. Ne všem obyvatelům se ale další kurty líbí

28. srpen 2013

V Humpolci roste nová tenisová hala. V současné době trénují desítky zdejších tenistů v zimním období v hale s jedním kurtem, což je podle místního tenisového oddílu málo. K jejich mínění se přiklonilo i město, které ve stavbě vidí možnost také pro další obyvatele Humpolce nebo jeho návštěvníky. Ne všem obyvatelům se však další kurty líbí.

Na venkovních kurtech u koupaliště Žabák v Humpolci je poměrně rušno. Podle trenéra Lukáše Homolky tady o prázdninách trénují desítky dětí. Vevnitř pak začínají hrát v říjnu.

„Hala je jedna pevná, je tam jen jeden kurt. V současné době se tenisová škola rozrostla takovým způsobem, že pokryjeme tři kurty. Dvě třetiny dětí by neměly kde hrát,“ říká trenér.

Doteď děti trénovaly na jednom kurtě a v tělocvičnách, což bylo podle Homolky nevyhovující. Proto se na novou halu, která bude hotová do konce letošního roku, těší. Důležité je podle něj i zázemí, kde vzniknou nové toalety a šatny. Ty prý současným kurtům výrazně chybí.

„Dorost hrál letos nejvyšší jihočeskou soutěž, skončili na třetím místě, což je neskutečný úspěch. Jezdily k nám veliké oddíly jako Budějovice, Pelhřimov, Tábor. Sportovci se převlékali ve stavební buňce a k jídlu neměli vůbec nic,“ popisuje situaci Homolka.

Na nové kurty a zázemí se těší i hráč Wili Wuong: „To rozhodně jo, protože tady je to strašné.“

Ne všichni obyvatelé s dalšími kurty ve městě ale souhlasí, například paní Olga: „Já vůbec nevím, že se tu kurty staví. Vím, že tu jedny jsou, a myslím si, že pro tak malé město, jako je Humpolec, je to dostačující."

Halu však brání i starosta Humpolce Jiří Kučera: „Podmínkou města bylo, že si to budou tenisté provozovat bez nároků na provozní náklady. Budou si muset sponzorsky sehnat peníze nebo si pronájmem vydělat na provoz.“

autor: Andrea Kratochvílová
Spustit audio