Své auto budete moci registrovat na kterémkoli úřadě

19. prosinec 2015

Témata třetího Motorsvěta – změny v registraci automobilů a redakční test osobního vozu Nissan Note. Zhruba od poloviny roku roku 2016 začne platit zákonná změna týkající se registrace vozidel. Majitel auta nebude muset chodit na úřad v místě trvalého bydliště, ale kdekoli v České republice.

„Ještě teď mám v živé paměti zježené vlasy všech, které na základě očisty registru vozidel čekaly nekonečné fronty na dopravních inspektorátech, vystřídané panikou z úředně ověřených plných mocí, které nyní u sebe musí mít každý, kdo chce vozidlo přeregistrovat na sebe, či řeší registraci za někoho jiného,“ říká Veronika Vošická.

„Pevně věřím, že tento vstřícný krok ministerstva dopravy, který na své projednání čeká v parlamentu, by mohl v platnost vstoupit již v polovině roku 2016 a nebojte se, o této důležité informaci byste se včas dozvěděli z našeho pořadu,“ ujišťuje.

Nissan Note

V pořadu Motorsvět budeme pro vás testovat také osobní auta. Prvním z nich je vozidlo japonské automobilky Nissan s označením Note. Řadíme ho do stejné třídy jak Hyundai ix20 nebo Ford B-max.

„Označení Note se poprvé objevilo již v roce 2005. Profil vozu dává jasně najevo, že se jedná spíše o mini MPV, tedy o vozidlo s vyšším posedem řidiče, než o klasický hatchback. Na první pohled Vás na vozidle zaujmou zajímavé tvarované přední světlomety. Vzhledem k rozměrům Nissanu Note by si mohl kdekdo myslet, že vnitřní prostornost nebude žádná sláva, ale opak je pravdou.“

Více si poslechněte v přiloženém zvuku.

autor: mik
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.