Studenti Střední školy informatiky a cestovního ruchu v Humpolci uklidili odpadky na cyklostezce kolem Hadiny, připojili se k jarní akci Ukliďme Česko

5. duben 2023 13:30

Na pytle plné odpadků teď můžou narazit lidé u cest a silnic po celé zemi. Začala tradiční jarní akce Ukliďme Česko.  Zbavit odpadků okolí svého města vyrazili i studenti Střední školy informatiky a cestovního ruchu v Humpolci.

„Tady jsme na cyklostezce kolem Hadiny, v rámci tělocviku sem chodíme běhat. Děláme tady atletiku, takže to byl i jeden z důvodů, proč jsme si zvolili tady tu trasu,“ rozhlíží se učitel Lukáš Miksa po cyklostezce, kterou právě uklízí asi dvacítka studentů. „Ty odpadky tady vidíme a  chceme se pohybovat v čistém prostředí,“ dodává.

Rukavice a pytle nafasovali místo hodiny ekologie

Studenti Střední školy informatiky a cestovního ruchu v Humpolci uklidili odpadky na cyklostezce kolem Hadiny

Do velkých pytlů sbírají studenti PET lahve, plechovky, nedopalky. „Tady i dokonce ponožka,“ ukazuje na neobvyklý nález Lukáš Miksa.

Akce Ukliďme Česko se humpolecká soukromá střední škola účastní podruhé. Ke skupině studentů se na cyklostezce připojil i pan Honza. Úklidy má rozplánované na celý duben.

„Jsem z Jihlavy, předevčírem jsem uklízel v Želivě, teď tady, ještě mám pár akcí, do kterých jsem se zaregistroval,“ říká během úklidu.

Naplněné pytle nechávají dobrovolníci u cesty, kde je vyzvednou pracovníci humpoleckých technických služeb.

autor: Monika Babulicová
Spustit audio

Související