Stavba obchvatu Otrokovic přinese dopravní komplikace. Patří mezi nejvíc rozestavěné silnice

Letos byly v Česku dokončeny čtyři kilometry nových dálnic.

Motoristé se musí v příštím roce připravit na dopravní komplikace spojené právě s výstavbou jihovýchodního obchvatu Otrokovic.

Dělníci ho začali budovat letos v říjnu. Jezdit se po něm bude za necelé tři roky. Obchvat přijde na osm set padesát milionů korun.

Dálnice R 49 od Lípy přes Vizovice k hranicím je zbytečná. Ekologové ji chtějí blokovat dál

R 49 u Vizovic

Dálnice D49 má spojovat východní Moravu se západním Slovenskem, její stavba se povoluje už od roku 2002.

Navazuje na obchvat severovýchodní a skončí u napajedelské průmyslové části před řekou Moravou, připomíná šéf krajské pobočky Ředitelství silnic a dálnic Karel Chudárek.

Letos byly v Česku dokončeny čtyři kilometry nových dálnic.

"Nejvíce rozestavěnými dálničními stavbami jsou a v příštím roce budou brněnská D1, jihočeská D3, karlovarská D6, chomutovská D7, hradecká D11, ale také obchvat Frýdku-Místku na D46 a D56, pokračování dálnice D48 nebo obchvat Otrokovic na D55," uvedl mluvčí ministerstva dopravy Zdeněk Neusar.

Vláda v loňském programovém prohlášení uvedla, že chce do roku 2021 zprovoznit 210 kilometrů dálnic, z toho 110 kilometrů nových a 100 kilometrů opravené D1. V letošním roce zahájily stavební firmy stavbu 54 kilometrů nových dálnic a 16 kilometrů silnic první třídy. Na rekonstruované D1 to bylo 21 kilometrů.

autor: pes
Spustit audio

Související