Starosta Jaroměřic hasí spory mezi sousedy v části Popovice. Vše vzniklo kvůli zookoutku

22. prosinec 2017
Zprávy z

Vulgární nápisy na silnici, neustálé spory. Tak to vypadá mezi některými sousedy v Jaroměřicích nad Rokytnou, v části Popovice. Spory vznikly kvůli místnímu zookoutku. Starosta Jaroslav Soukup (ČSSD) se snaží situaci uklidnit, sám ale říká, že je to v podstatě nemožné.

Na jedné straně sporu stojí paní Jiřina Cyprová, která má v Popovicích menší usedlost a chová tam několik druhů zvířat. Na straně druhé stojí skupina sousedů, kteří se cítí být paní Cyprovou diskriminováni.

Téměř žádný z lidí ale k problémům mluvit nechce. Reportérovi Michalu Malému se podařilo oslovit jen pana Ladislava. „Žiju tady celkem v poklidu a nechci si dělat problémy.“

„To jsou ty třenice. Ona prostě (pozn. Jiřina Cyprová) nebere ohledy na ostatní lidi, kteří tady žijou. Přistěhovala se sem a trochu tady znepříjemňuje život chovem toho různýho zvířectva, který ona má. Bez ohledu na to, co říkají ostatní sousedi,“ dodal pan Ladislav.

Paní Cyprovou jsme sháněli, volali ji na mobilní telefon, k zastižení ale není.

Poslední incident, který se v Jaroměřicích stal, se týkal vulgárního nápisu na silnici. „Vede tudy stezka do Jihlava – Třebíč – Raabs, samozřejmě jsme to nechali hned odstranit,“ řekl Českému rozhlasu starosta Jaroslav Soukup.

„Naše snaha je, aby si dokázali odpustit, aby tam spolu dokázali rozumně žít,“ přeje si starosta.

autoři: mik , Michal Malý
Spustit audio