Spousta hotelů a ubytovacích zařízení v Krkonoších je teď mimo provoz. Proč? Co se uvnitř děje?

15. listopad 2021 08:29

Zavřeno. Dovolená. Tyto a podobné nápisy jsou teď na spoustě hotelů a ubytovacích zařízení v Krkonoších. Jejich provozovatelé využívají mezisezóny, kdy je zájem turistů minimální, k přípravám na nadcházející zimní sezónu. Ta tradičně začíná v polovině prosince. Podnikatelé plánují hlavně nezbytné úpravy, kontroly a drobné investice. 

Čtěte také

„Tady na tomto pokoji konkrétně budeme kompletně rekonstruovat sociální zařízení. Tedy toaletu a sprchový kout,“ provozovatel menšího hotelu v centru Špindlerova Mlýna Petr Hofrichter ukazuje malý pokoj, který je kompletně vystěhovaný. „Něco už dělat musíme. Protože loni jsme nevěděli, jak s investicemi naložit, jestli máme šetřit nebo ne. Takže oprav nebylo mnoho.

Jaroslav Šlofer, který pracuje jako údržbář ve velkém luxusním hotelu, právě řeší přípravy bazénů a saun. „Máme tady wellness, takže pracujeme na něm. Údržba technologie, musí se to čistit, voda i chemie se musí hlídat.

Čtěte také

Tento hotel se teď na dva týdny úplně uzavře a hosty vystřídají dělníci.

„Rekonstruujeme kompletně hlavní schodiště pro naše hotelové hosty. A připravujeme prostor pro větší děti v prostorách u kinosálu, aby tam měly určité vyžití, vysvětluje obchodní manažerka Jitka Hronešová.

Kontrolou musí projít také veškerá zimní technika. „Máme už připravenu frézu, musí se udělat údržba, musí se zkontrolovat olej a všechno ostatní. Aby nikde nebylo nic volného a vše fungovalo. Aby to v zimě šlapalo a nemuseli nic opravovat.

Čtěte také

Poté co dělníci a řemeslníci skončí se všemi pracemi, přijdou na řadu pracovnice úklidu. „Naše uklízečky dělají i generální úklid pokojů. Takže samozřejmě nejdříve proběhnou veškeré technické práce a před otevřením 26. listopadu dojde řada na generální úklid veškerých pokojů, oken a vyčištění koberců. V hlavních prostorách samozřejmě dezinfekce.

Většina hotelů v Krkonoších se opět naplno rozjede na přelomu listopadu a prosince.

Spustit audio

Související