Semafory v Jihlavě jsou zastaralé a musí nutně projít opravou

8. listopad 2011
Zprávy z

Jedenáct z dvanácti světelných křižovatek v Jihlavě musí nutně projít radikální změnou. Většina světel už je totiž zastaralá a technologie jsou na pokraji své životnosti.

Světelné křižovatky v Jihlavě jsou zastaralé. Jedenáct z dvanácti míst musí nutně projít opravou. Jako první byly obměněny semafory na nejfrekventovanější křižovatce v krajském městě - u City Parku. Přesto s nimi není vedení města spokojeno a nelíbí se ani chodcům. "Zrovna teď se mi stalo, že jsem tam šla se synem a i když jsme měli zelenou, vjelo nám tam auto. Já nechápu, kdo tenhle systém vymýšlel, vždyť je to hrozný," postěžovala si Regionu mladá maminka.
Křižovatku u City Parku proto čeká ještě pár drobných úprav, jejichž cílem má být i zmenšení kolon v dopravní špičce. "V budoucnu pak projde opravou dalších jedenáct míst. Jako první by se měla začít opravovat rušná křižovatka u autobusového nádraží," povědel Regionu náměstek primátora pro oblast dopravy Josef Kodet.
Opravy světelných křižovatek, které mimo jiné dostanou nová led světla, by měly být hotovy do pěti let. Stát by měly zhruba třicet milionů korun.

autor: Lucie Maxová
Spustit audio