Sedmdesátiletý cyklista najezdil za léto přes dva tisíce kilometrů

17. září 2011
Zprávy z

Do Jihlavy se sjeli cyklisté z celé Vysočiny. V krajském městě se konal už osmý ročník závodu Cyklista Vysočiny. Už po páté na něj dorazil i sedmdesátiletý František Blažek z Humpolce.

Na sto padesát milovníků kol z celé Vysočiny dorazilo v sobotu do Jihlavy. V krajském městě se konal tradiční závod Cyklista Vysočiny. Ujít si ho nenechal ani sedmdesátiletý František Blažek z Humpolce, letos ovšem pouze jako divák. Za léto najezdil přes dva tisíce kilometrů a pro účast ve finále jich přitom stačilo pouhých sto. "Na dnešní závod už jsem se moc necítil, přijel jsem se ale aspoň podívat na ostatní závodníky. Letos mi počasí moc nepřálo, nemohl jsem proto ujet nejdelší trasu, která má asi sto třicet pět kilometrů. Ale zvládl jsem trať o patnáct kilometrů kratší," rozvyprávěl se sympatický cyklista.
Jihlavského závodu Cyklista Vysočiny se účastnila Eva Vajgnerová z krajského města, která za tři měsíce najezdila celkem 4 144 kilometrů. "Moje nejdelší trasa byla asi do Náměště nad Oslavou. Tuhle trať nemám zrovna moc ráda a musím se na jízdu vždycky dlouho psychicky připravovat, je to takový očistec. Naopak vždycky ráda jezdím například do Žďáru nad Sázavou. Po cestě se vždycky zastavím na rozhledně Rosička, tu si vždycky vyšlapu, abych se mohla rozhlédnout po krajině," pověděla Regionu závodnice z Jihlavy.

autor: Lucie Maxová
Spustit audio