Salát z červené řepy

V dnešním Apetýtu pro vás máme recept na Salát z červené řepy.

Budete potřebovat:

  • 350 g červené řepy
  • 400 g jablek
  • 30 g křenu
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 3 lžíce ovocného octa
  • sůl
  • cukr

Postup:

  1. Řepu omyjeme a vaříme do měkka.
  2. Oloupaná jablka bez jadřinců nastrouháme.
  3. Přidáme najemno nastrouhaný křen a také nastrouhanou uvařenou řepu.
  4. Přidáme olej a ocet.
  5. Promícháme a dochutíme solí a cukrem.
  6. Podáváme jako přílohu k masu nebo s pečivem. 

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.